Vi har som alltid dratt nordover på juleferie, 120 mil i bil en vei. Været var kanonfint da vi dro, med hvite trær og julestemning hele veien. Hundene er enkle å ha med i bil, og vel hjemme fikk vi raskt opp “kompostbingehundegården” i hagen. Det var iskaldt hele julen, men noen turer med spark fikk vi til, det var spennende å dra på sparketur med tre gærne cockere, men etter litt trening fikk vi opp god fart! 🙂 Tryms første jul gikk over all forventning, all julepynt inkludert treet fikk stå i fred, og da han fikk pakke på julaften viste han ikke om han skulle gjemme den eller åpne den. Så etter litt løping frem og tilbake for å finne gjemmeplass, bestemte han seg til slutt for å åpne den nederst i kjelleren. :p

Bilde: Trym tester om han får gjemt gaven sin på lillebrors soverom.

Mia og Hayley er erfarne og åpnet sine med en gang. 🙂 Ellers gikk julen med til å stappe i seg godterier og god mat. Nyttårsaften ble feiret sammen med familien, men vanvittig god helstekt reinfilet, ingen av hundene reagerte på rakettene (som vanlig), og turen ned til trøndelag gikk fint.

Nesten fremme i Trondheim fikk vi melding om at en liten valp hadde vært savnet siden nyttårsaften (dette var ved midnatt, natt til 3.januar), og vi ble spurt om å være med å lete med hund dagen etter. Det sa jeg selvsagt ja til, så etter et par timers søvn tok jeg med meg Hayley og dro ut for å være med på søket. I farta glemte jeg å sjekke gradestokken, gikk bare ut fra at det var like kaldt som vanlig, så jeg tok ikke på dress eller balsam før jeg dro. Etter en times leting i “mildvær” og kladdesnø måtte jeg ta snøballen Hayley med meg hjem og berge pels. Etter en kopp kaffe dro jeg ut igjen med en dresskledd Mia og søkte videre. Mia storkoste seg på søket, var innom alle busker og kratt og sjekket, og etter en stund fikk jeg telefon om at hunden var funnet!! Utrolig at det endte så bra med en 16 ukers gammel valp i så mange minusgrader, med fleksibånd på slep! Hunden var i fin form, og vi kunne dra hjem og ta igjen litt tapt søvn. 🙂

Bilde: Heldige Kira.